Als je btw in rekening brengt over jouw omzet, betaal je die aan ons. In een aantal gevallen betaal jij niet de btw, maar de ondernemer aan wie je diensten of goederen levert. Je ‘verlegt’ de btw dan naar deze ondernemer. Dit is de verleggingsregeling.

Hoe werkt de verleggingsregeling?
Verleg je de btw naar een andere ondernemer? Dan breng je geen btw in rekening, maar zet je op de factuur ‘btw verlegd’. Daarnaast vermeld je op de factuur het btw-nummer van de ondernemer naar wie je de btw verlegt. In jouw btw-aangifte vul je in voor welke omzet je de btw hebt verlegd. Is btw naar jou verlegd? Dan vul je de vergoeding die je betaald hebt en de naar jou verlegde btw in.

Zakendoen met het buitenland
Als je zakendoet met buitenlandse ondernemers, kan de verleggingsregeling gelden. Btw is dan naar jou verlegd of je verlegt btw naar de buitenlandse ondernemer.

Kleineondernemersregeling
Heb je tegelijkertijd te maken met de kleineondernemersregeling en de verleggingsregeling? Dan heeft dit gevolgen voor de berekening van jouw belastingvermindering vanwege de kleineondernemersregeling.