Incasso2021-10-19T09:58:18+02:00

INCASSO: NO CURE NO PAY

Zoek je een kundig, loyaal, solide en toonaangevend no cure no pay incassobureau dat meer voor de ondernemer kan betekenen? Dat zijn wij, meer dan 10 jaar geleden zijn wij als incassobureau gestart en één jaar later hebben wij onze dienstverlening uitgebreid met een volledig pakket aan financiële dienstverlening. Bedrijfsadministratie, Salarisadministratie, Incasso, Debiteurenbeheer en Juridische dienstverlening.

Twijfel je aan de haalbaarheid van jouw openstaande factuur? Neem dan zeker contact met ons op en wij toetsen deze zaak gratis voor jou.

Vaak krijgen wij de vraag vanuit de kleine ondernemer en het MKB of het zich loont om een kleine vordering uit handen te geven. Voor de in te dienen vordering geldt echter geen minimum bedrag. Meerdere kleine facturen samen zijn immers ook een behoorlijke schadepost. Wij hebben hier een blog over geschreven en die is hier te lezen.

Door deze aanpak kan je al resultaat verwachten nadat je jouw factuur hebt verstuurd. Wij kunnen het volledige beheer van jouw debiteuren overnemen.

PROFESSIONELE SERVICE

Bij alle incasso opdrachten die wij vóór 16:00 uur in onze e-mail ontvangen hebben, versturen wij nog diezelfde dag de eerste sommatie per e-mail en per post. Wij zorgen voor jouw incasso van moeilijk inbare vorderingen en bieden je de garantie dat het grootste deel van deze facturen wordt betaald. Is dit niet het geval, dan berekenen wij geen kosten aan je door.

MAXIMALISEER JOUW WINST

Wij proberen jouw vordering altijd te innen zonder een dure gerechtelijke procedure. Indien dit niet lukt zullen wij in gezamenlijk overleg de gerechtelijke procedure opstarten.

HOE WERKEN WIJ

Hilger Administratie werkt voor een losse opdracht niet met abonnementen. Door jouw vordering bij ons in te dienen verleen je ons opdracht om de vordering op jouw debiteur te incasseren. Onze aanpak onderscheid zich doordat wij van mening zijn dat een persoonlijke benadering de beste is. Wij sturen dan ook niet alleen brieven vanachter een bureau, néé, wij gaan al vroeg in het incassoproces op pad om een persoonlijk bezoek te brengen aan jouw klant. Er wordt dan ter plaatse op een correcte manier verzocht om tot betaling over te gaan. Dit effectieve middel tast jouw klantrelatie niet aan en wordt gewaardeerd door veel schuldenaren omdat vaker blijkt dat de drempel te hoog is om bij een ontstane achterstand alsnog contact op te nemen met de opdrachtgever. Van dit bezoek ontvang je uiteraard een bericht waarbij wij de situatie ter plaatse voor jou beschrijven en je adviseren over het eventuele vervolgproces.

JURIDISCHE KWALITEITSZORG

Bij Hilger Administratie wordt een duidelijk dossier opgebouwd, ook bij de kleinste zaken. Dit voor als je nadien toch wenst verder te gaan dan alleen het buitengerechtelijk traject.

BLIJF OP DE HOOGTE

Nog voordat wij de brief hebben verstuurd krijg je hiervan een kopie opgestuurd. Zo hou je altijd een vinger aan de pols.

MET BEHOUD VAN KLANTRELATIE

Indien je dit wenst, kan je alle contact via ons kantoor laten verlopen. Je kan dus verder gaan waar jij goed in bent: Ondernemen!

DEBITEURENADMINISTRATIE

Wij kunnen desgewenst jouw gehele debiteurenadministratie overnemen, van eerste factuur tot en met het gerechtelijke traject. Wij werken met Exact voor een snelle integratie van jouw boekhouding welke eventueel aan jouw administratie gekoppeld kan worden. Zo heb je altijd een professionele partij die met je meekijkt en aanstuurt.

GEEN SUCCES?

Dan zorgen wij ervoor dat de schade voor jou geminimaliseerd wordt en vragen wij de reeds betaalde BTW terug indien de termijn is verstreken. Wil je meer weten hoe en welke regels hiervoor gelden, kijk dan op onze blog of ga direct naar het artikel via deze link.

Indien je vragen hebt kan je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) wat er verandert vanaf 1 januari 2020

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB): wat er verandert vanaf 1 januari 2020 Vanaf 1 januari veranderen de regels rond arbeidscontracten en ontslag. Dit is geregeld in de Wet arbeidsmarkt in balans. Dit is relevant voor werkgevers en werknemers. Zo gaan werkgevers vanaf 1 januari een lagere WW-premie betalen voor werknemers met een vast contract. Payrollwerknemers krijgen een betere rechtspositie en arbeidsvoorwaarden en oproepkrachten krijgen meer zekerheid op werk en inkomen.

Ga naar de bovenkant