Financiële Administratie2021-09-08T17:42:28+02:00

U LEVERT FACTUREN EN BONNETJES DIGITAAL AAN. WIJ DOEN DE REST!

Wij zijn er al voor u vanaf € 79,95 per maand! Bekijk onze tarieven in deze lijst en vraag een prijsopgave op zodat wij u beter kunnen aangeven hoe wij u precies van dienst kunnen zijn. Uw complete boekhouding is voor dit bedrag uitbesteed en wordt door ons volledig verzorgd. Verder zijn onze diensten all-in en u heeft bij ons geen verrassingen achteraf.

FACTUREREN VAN UIT JE BOEKHOUDING, EFFICIËNTER KAN HET NIET

FACTUREREN, HOE DOET U HET?

Efficiënt factureren is de makkelijkste manier om de cashflow van uw bedrijf te verbeteren. Daarom is goed om even bij uw facturatie stil te staan, want de ontwikkelingen gaan razendsnel. Nog niet zo lang geleden factureerde iedereen op dezelfde manier. Factuur printen, in een envelop stoppen, frankeren en op de bus doen. En ontvangen facturen werden geopend, vaak even weggelegd, handmatig ingevoerd en op den duur een keer betaald. Inmiddels factureren we een stuk minder omslachtig. Meer en meer bedrijven stappen over op digitale of elektronische facturatie.

Toch worden er nog veel facturen in Word of Excel gemaakt, maar het kan natuurlijk stukken efficiënter. Bijvoorbeeld door facturen direct in uw boekhoudprogramma te maken. Hiervoor heeft u wel een facturatiemodule nodig. Zo weet u zeker dat alle gegevens en tarieven kloppen en is de kans op menselijke fouten minimaal. Zo zijn er nog veel meer voordelen. Openstaande facturen worden automatisch opgevolgd zodra de betaaltermijn is overschreden en met elektronische facturatie zet u de factuur direct in de administratie van je klant.

Online uw verkoopfacturen opstellen en meteen versturen naar uw klant versturen via e-mail! Wij maken zelfs nog een sjabloon voor je op in je eigen huisstijl zodat je deze meteen kunt gebruiken. Zo laat je een professionele indruk achter bij je klanten!

150 in- en verkoopfacturen

7995per maand

200 in- en verkoopfacturen

8995per maand

250 in- en verkoopfacturen

9995per maand

300 in- en verkoopfacturen

10995per maand

vanaf 500 in- en verkoopfacturen

14995per maand

DE 4 BELANGRIJKSTE VOORDELEN VAN DIGITALE FACTURATIE

We stipten het al aan, digitaal factureren is veel efficiënter dan de ouderwetse factuur per post. Niemand kan tegen een volle mailbox, dus een gemailde factuur zal snel zijn weg vinden in het systeem. Nog sneller is het om uw facturen elektronisch te versturen. Al deze vormen van facturatie zijn mogelijk met de juiste boekhoudsoftware. U kiest gewoon per klant hoe u wilt factureren. We vertellen je graag meer over de voordelen van online factureren. Er valt op 4 punten veel winst te behalen:

 • Efficiënt en overzichtelijk online factureren
 • Facturen en herinneringen in elk formaat
 • Facturen automatisch verwerkt in de boekhouding
 • Altijd en overal inzicht in openstaande en betaalde facturen

IS DE ONDERNEMING NET GESTART? DAN HEEFT U  VAST HEEL VEEL VRAGEN, LEES DAN ZEKER VERDER EN MAAK EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK VOOR MEER INFORMATIE.

BTW HOE ZIT DAT NU?

 • Als u ondernemer bent, heeft u te maken met de btw.
 • U betaalt over uw omzet btw aan de Belastingdienst.
 • Meestal berekent u deze btw aan uw klanten.
 • Van de inkopen en kosten die u maakt, kunt u de btw aftrekken.
Btw is de belasting die u betaalt over uw omzet. U berekent de btw in de prijs voor uw goederen of diensten. Per maand, kwartaal of jaar doet u aangifte, en betaalt u de btw. Btw die u zelf betaald hebt over zakelijke kosten mag u aftrekken.

Als u ondernemer bent, hebt u te maken met de btw. U betaalt over uw omzet btw aan de Belastingdienst. Meestal berekent u deze btw aan uw klanten. Van de inkopen en kosten die u maakt, kunt u de btw aftrekken.

Voor wie geldt de btw?
De btw geldt voor de meeste ondernemers. U bent ondernemer als u zelfstandig werkzaamheden uitvoert, en daar inkomsten uit hebt.

Kleineondernemersregeling
Hebt u een klein bedrijf en hoeft u maar weinig btw te betalen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor belastingvermindering.

U berekent btw aan uw klanten. Dit kunnen particulieren zijn of andere ondernemers. U telt de btw op bij het bedrag dat u rekent. Uw verkoopprijs is dan inclusief btw.

Waarover berekent u btw?
Voor de meeste goederen en diensten berekent u btw aan uw klanten. Uw verkoopprijs is dan inclusief btw. Sommige goederen en diensten zijn vrijgesteld van btw.

Btw verleggen
In een aantal gevallen betaalt niet u de btw, maar de ondernemer aan wie u de goederen of diensten levert. Ook het omgekeerde komt voor. Dit is de Verleggingsregeling.

Goederen en diensten
Er zijn verschillende vormen van verkoop van goederen waarover u btw berekent. Welke dat zijn leest u bij Btw berekenen over goederen.

Levert u een combinatie van goederen en diensten? Dan moet u mogelijk verschillende tarieven hanteren. Lease kan voor de btw zowel een levering van goederen als een dienst zijn.

Bijzondere omzet
Soms ontvangt u wel ergens een vergoeding voor, terwijl u hiervoor geen goederen of diensten levert. Over die vergoeding rekent u dan btw.

Buitenland
Levert u goederen of diensten aan buitenlandse ondernemers? Of koopt u in het buitenland goederen of diensten van ondernemers? Dan gelden andere regels.

Hoe berekent u btw?
U berekent btw over de vergoeding voor uw goederen of diensten. Het totaalbedrag dat u aan uw klanten in rekening brengt, is dan inclusief btw. Welk btw-tarief u toepast, hangt af van het soort goederen of diensten dat u levert.

Btw berekenen
U berekent btw over de vergoeding die u rekent voor uw leveringen of diensten. Vaak is deze vergoeding opgebouwd uit verschillende onderdelen: de prijs van de geleverde goederen of diensten en de bijkomende kosten. Over het totaal hiervan berekent u btw.

Welk btw-tarief?
De btw heeft verschillende tarieven. Welk btw-tarief u moet toepassen, hangt af van het soort goederen of diensten dat u levert.

Margegoederen
Als u handelt in margegoederen, kunt u de btw berekenen over de winstmarge in plaats van over de verkoopprijs.

Betaling in natura
Betaalt uw klant u niet met geld? Bijvoorbeeld omdat u iets ruilt? Dan berekent u btw over de waarde van deze transactie.

Rekenvoorbeeld btw berekenen
U berekent btw over de vergoeding voor uw goederen of diensten. Uw totaalprijs is dan inclusief btw.

Rekenmethoden
U kunt de btw op 2 manieren berekenen:

Over de vergoeding (exclusief btw)
U vermenigvuldigt de vergoeding (exclusief btw) met 6% of 21%. Dit btw-bedrag telt u op bij de vergoeding. Uw totaalprijs is dan inclusief btw.

Voorbeeld: U koopt goederen in voor € 50 per stuk, exclusief btw. U wilt een winstmarge van 100% (= € 50). De goederen moeten dus € 100 per stuk kosten, exclusief btw. De verkoopprijs van uw goederen is dan € 100 + 21% btw = € 121.

Over de verkoopprijs (inclusief btw)
U vermenigvuldigt de verkoopprijs (inclusief btw) met 21/121 of 6/106. Op die manier berekent u het btw-bedrag in de verkoopprijs.

Voorbeeld: U koopt goederen in voor € 50 per stuk, exclusief btw. U wilt de artikelen verkopen voor € 99,95, inclusief 21% btw. U berekent de btw als volgt: € 99,95 x 21/121 = € 17,35. Uw winstmarge is dan: € 99,95 – € 17,35 – € 50 = € 32,60.

Btw-tarief
De btw kent verschillende tarieven. Het algemene tarief is 21%. Voor sommige goederen en diensten geldt het verlaagde tarief van 6%. Doet u zaken met het buitenland, dan kan het tarief van 0% van toepassing zijn.

21% btw
Sinds 1 oktober 2012 is het algemene btw-tarief gewijzigd van 19% naar 21%. Voor de levering van onroerende zaken geldt een overgangsregeling en voor nieuwbouwwoningen geldt een aparte overgangsregeling.

6% btw
6% is het verlaagde btw-tarief. Het geldt onder meer voor etenswaren en sommige diensten.

0% btw
Voor een aantal goederen en diensten geldt het 0%-tarief. U berekent dan geen btw, maar btw die u betaalt over uw uitgaven, kunt u wel aftrekken als voorbelasting. Het 0%-tarief kan gelden als u zakendoet met het buitenland. En in een aantal gevallen voor de visserij en de bevoorrading van zeeschepen.

Vrijgesteld
Een aantal goederen en diensten zijn vrijgesteld van btw. U berekent hierover geen btw. Btw die u voor deze goederen of diensten betaalt, kunt u niet aftrekken als voorbelasting.

Goederen en diensten met verschillende tarieven
Verkoopt u goederen of diensten waarvoor verschillende btw-tarieven gelden? Dan houdt u in uw administratie rekening met de verschillende tarieven. De meeste afrekensystemen (bijvoorbeeld kassasystemen) splitsen de verkopen automatisch naar btw-tarief.

Voor wie geldt de btw?
Als u ondernemer bent, hebt u te maken met de btw. U betaalt over uw omzet btw aan de Belastingdienst. Meestal berekent u deze btw aan uw klanten. Van de inkopen en kosten die u maakt, kunt u de btw aftrekken.

Wanneer ondernemer voor de btw?
U bent ondernemer voor de btw als u zelfstandig een bedrijf of een beroep uitoefent. Meer hierover leest u bij Ondernemer.

Commissarissen
Ook commissarissen vallen onder de regels voor het ondernemerschap.

Eigenaren van zonnepanelen
Hebt u zonnepanelen? En levert u stroom aan uw leverancier? Dan bent u ondernemer voor de btw. Voor eigenaren van zonnepanelen gelden echter aparte regels. Meer hierover leest u bij Eigenaren van zonnepanelen.

Onderneming aanmelden
Nadat u uw onderneming bij de Kamer van Koophandel hebt aangemeld, laat de Belastingdienst u weten of u ondernemer bent voor de btw. U krijgt dan een brief waarin staat hoe en wanneer u btw-aangifte moet doen. Deze brief dient u aan ons kantoor te overhandigen.

U bent ondernemer vanaf het moment dat u iets doet voor uw onderneming. Bijvoorbeeld een investering. Ook als u zich daarna pas aanmeldt, tellen deze investeringen mee en kunt u de btw hierover aftrekken als voorbelasting.

Fiscaal vertegenwoordiger
Een buitenlandse ondernemer kan zelf aan zijn administratieve verplichtingen voor de Nederlandse btw voldoen. Maar dit kan ook aan ons kantoor worden overgelaten. In een aantal situaties is het zelfs verplicht. Meer hierover leest u bij Fiscaal vertegenwoordiger.

Bijzondere situaties en samenwerkingsverbanden
Voor sommige beroepsgroepen heeft de btw bijzondere regels, bijvoorbeeld voor artiesten. Maakt u deel uit van een samenwerkingsverband, zoals een maatschap of vof? Dan bent u geen ondernemer voor de btw. Het samenwerkingsverband is wél ondernemer voor de btw.

Werkt uw onderneming op financieel, organisatorisch en economisch gebied intensief samen met andere ondernemers? Dan vormt u samen mogelijk een fiscale eenheid. Wat dit betekent voor de btw leest u bij Fiscale eenheid.

Nevenwerkzaamheden
Hebt u naast uw werkzaamheden voor uw onderneming ook nog andere werkzaamheden? Dan moet u daarover mogelijk btw betalen. Meer hierover leest u bij Nevenwerkzaamheden.

BTW BEREKENEN

 • Voor de meeste goederen en diensten berekent u btw aan uw klanten.
 • Uw verkoopprijs is dan inclusief btw.
 • In sommige gevallen berekent u geen btw voor de goederen en diensten die u levert.
Waarover berekent u btw?
Voor de meeste goederen en diensten berekent u btw aan uw klanten. Uw verkoopprijs is dan inclusief btw. In sommige gevallen berekent u geen btw voor de goederen en diensten die u levert.

Btw verleggen
In een aantal gevallen betaalt niet u de btw, maar de ondernemer aan wie u de goederen of diensten levert. Ook het omgekeerde komt voor. Dit is de Verleggingsregeling.

Goederen en diensten
Er zijn verschillende vormen van verkoop van goederen waarover u btw berekent. Welke dat zijn leest u bij Btw berekenen over goederen. Levert u diensten? Kijk voor meer informatie hierover bij Btw berekenen over diensten.

Levert u een combinatie van goederen en diensten? Dan moet u mogelijk verschillende tarieven hanteren. Lees meer bij Combinatie van goederen en diensten. Lease kan voor de btw zowel een levering van goederen als een dienst zijn. Lees hierover meer bij Btw berekenen over lease.

Bijzondere omzet
Soms ontvangt u wel ergens een vergoeding voor, terwijl u hiervoor geen goederen of diensten levert. Over die vergoeding rekent u dan btw. Bij Bijzondere omzet leest u hierover meer.

Buitenland
Levert u goederen of diensten aan buitenlandse ondernemers? Of koopt u in het buitenland goederen of diensten van ondernemers? Dan gelden andere regels. Kijk hiervoor bij Zakendoen met het buitenland.

In sommige gevallen berekent u geen btw voor de goederen en diensten die u levert. U hoeft hiervoor dan ook geen btw te betalen aan de Belastingdienst.

Vrijgesteld van btw
U berekent geen btw als uw goederen of diensten zijn vrijgesteld van btw.

Btw verlegd
In sommige gevallen betaalt de afnemer van goederen of diensten de btw aan ons. De btw is dan verlegd van de leverancier naar de afnemer. Meer hierover leest u bij Verleggingsregeling.

Overige situaties
Andere situaties waarover u geen btw berekent, zijn:

 • rente over bij een dienstverlener berustend bedrag
 • verkoop ‘vrij op naam’
 • Geliquideerde kosten

Informatie hierover kunt u vinden bij punt 4 tot en met 6 van het Besluit van 21 december 2012, nr. BLKB 2012/1962M.

Als u btw in rekening brengt over uw omzet, betaalt u die aan ons. In een aantal gevallen betaalt niet u de btw, maar de ondernemer aan wie u diensten of goederen levert. U ‘verlegt’ de btw dan naar deze ondernemer. Dit is de verleggingsregeling.

Hoe werkt de verleggingsregeling?
Verlegt u de btw naar een andere ondernemer? Dan brengt u geen btw in rekening, maar zet u op de factuur ‘btw verlegd’. Daarnaast vermeldt u op de factuur het btw-nummer van de ondernemer naar wie u de btw verlegt. In uw btw-aangifte vult u in voor welke omzet u de btw hebt verlegd. Is btw naar u verlegd? Dan vult u de vergoeding die u betaald heeft en de naar u verlegde btw in.

Zakendoen met het buitenland
Als u zakendoet met buitenlandse ondernemers, kan de verleggingsregeling gelden. Btw is dan naar u verlegd of u verlegt btw naar de buitenlandse ondernemer.

Kleineondernemersregeling
Hebt u tegelijkertijd te maken met de kleineondernemersregeling en de verleggingsregeling? Dan heeft dit gevolgen voor de berekening van uw belastingvermindering vanwege de kleineondernemersregeling.

Over de goederen die u levert, berekent u btw. Meestal is dit omdat u het verkoopt. U telt de btw dan op bij de prijs die u rekent voor het goed. De verkoopprijs is dan inclusief btw.

Waarover btw berekenen?
U berekent btw over het totaalbedrag dat u in rekening brengt. Het totaalbedrag is inclusief diverse kosten, zoals verzendkosten, reiskosten, telefoonkosten en verpakkingskosten (behalve statiegeld). Werkt u met een kredietbeperkingstoeslag of is er sprake van doorlopende posten? Dan berekent u over die bedragen geen btw.

Welk btw-tarief?
Over de meeste goederen rekent u 21% btw.

Verkoop
Als u goederen verkoopt, berekent u btw aan uw klanten. Deze btw betaalt u vervolgens aan ons. U berekent ook btw bij de volgende vormen van verkoop van goederen:

 • ABC-levering, consignatiegoederen, vordering door de overheid en huurkoop
 • Veilingen en commissionairs
 • Lease
 • Oplevering van een onroerende zaak
 • Transacties met zakelijke rechten op een onroerende zaak

Margegoederen
Als u handelt in margegoederen, berekent u btw over de winstmarge in plaats van over de verkoopprijs.

Als u diensten verleent, berekent u btw over de vergoeding die u daarvoor rekent. U telt de btw dan op bij de prijs die u rekent voor de dienst. Bijvoorbeeld als advocaat, timmerman of makelaar.

Waarover btw berekenen?
U berekent btw over het totaalbedrag dat u in rekening brengt. Het totaalbedrag is inclusief diverse kosten, zoals verzendkosten, reiskosten en telefoonkosten. Werkt u met een kredietbeperkingstoeslag of is er sprake van doorlopende posten? Dan berekent u over die bedragen geen btw.

Welk btw-tarief?
Over de meeste diensten berekent u 21% btw.

Passieve diensten
U kunt ook diensten verlenen zonder dat u daarbij actief optreedt. Bijvoorbeeld als u met een concurrent afspreekt dat u bepaalde goederen niet verkoopt, en u daarvoor een vergoeding ontvangt. Over die vergoeding berekent u btw.

Gratis diensten
Verleent u diensten gratis? Bijvoorbeeld aan uzelf, familie of zakelijke relaties? Dan berekent u hierover geen btw, omdat u er ook geen vergoeding voor ontvangt. Meestal moet u hierover wel btw betalen aan de Belastingdienst.

Fictieve diensten
Gebruikt u investeringsgoederen van het bedrijf ook privé? Bijvoorbeeld een computer die u ook thuis gebruikt? Dan levert u een zogenoemde fictieve dienst. U moet dan over de uitgaven voor deze investeringsgoederen btw betalen.

Biedt u een combinatie van goederen en diensten aan tegen 1 vergoeding? Dan kunnen hiervoor verschillende btw-tarieven gelden. Daarom is het belangrijk om te weten of u de combinatie van goederen en diensten mag behandelen als 1 goed of dienst. Hierbij geldt dat u diensten en leveringen van goederen niet kunstmatig mag splitsen of samenvoegen.

Wanneer combinatie van goederen en diensten?
Levert u een combinatie van goederen en/of diensten, dan is die combinatie 1 goed of dienst als:

 • De gemiddelde consument de combinatie ziet als 1 geheel
 • U een dienst levert waarbij u ook materialen gebruikt. De materialen maken deel uit van de dienst, als zij ondergeschikt zijn aan de dienst. Bijvoorbeeld: u bent fietsenmaker en u gebruikt plakmateriaal bij het repareren van een lekke band.
 • U goederen levert waaraan u ook diensten verricht. Uw diensten maken deel uit van de levering van goederen, als zij ondergeschikt zijn aan de levering van goederen. Bijvoorbeeld: u verkoopt een zonnescherm en u monteert dit.

Wanneer afzonderlijke goederen en diensten?
Er is geen sprake van een combinatie van goederen en diensten als de gezamenlijk geleverde goederen en diensten hun zelfstandigheid behouden. Bijvoorbeeld: u hebt een reisbureau en u verkoopt naast de reis (belast met btw) ook een reis- en annuleringsverzekering (vrijgesteld van btw). Deze verzekeringen blijven dan vrijgesteld van btw, omdat zij geen vast onderdeel zijn van de reis. Uw klant kan deze verzekeringen namelijk ook apart of bij een andere ondernemer afnemen.

Gevolgen btw-tarief
Als u meerdere goederen en diensten als 1 geheel aanbiedt, kan dit gevolgen hebben voor de btw die u moet betalen over uw vergoeding:

 • Biedt u een combinatie van goederen en diensten terecht aan als 1 goed of dienst? Dan berekent u hierbij het btw-tarief dat geldt voor het hoofdbestanddeel van de gecombineerde goederen of diensten.
 • Biedt u meerdere goederen en diensten voor 1 prijs aan, maar moet u die als afzonderlijke goederen of diensten behandelen? Dan moet u de vergoeding splitsen als voor de afzonderlijke delen een verschillend btw-tarief geldt. U splitst de vergoeding op basis van de gangbare prijzen die gelden voor de goederen en diensten die u voor 1 prijs hebt aangeboden. Geeft een splitsing op basis van de kosten van de goederen en diensten een beter beeld van de samenstelling? Dan mag u de splitsing daarop baseren als u dat kunt aantonen in uw administratie.

Candy novelties
Voor ‘candy novelties’ geldt een bijzondere regeling. Vaak gaat het hierbij om snoepgoed dat verpakt is in speelgoed. Het gaat dan om een combinatie van goederen met het 6%-tarief en goederen met het 21%-tarief. Daarbij geldt het volgende:

 • Kost de candy novelty minder dan € 1,50 (verkoopprijs inclusief btw)? Dan mag u op de combinatie het tarief van 6% toepassen.
 • Kost de candy novelty € 1,50 of meer (verkoopprijs inclusief btw)? Dan moet u de vergoeding splitsen als de combinatie niet gezien kan worden als 1 goed of dienst.
 • Is er sprake van meer prestaties tegen verschillende tarieven, maar wilt of kunt u de vergoeding niet splitsen? Dan moet u over uw totale vergoeding 21% btw betalen.
Lease kan voor de btw zowel een levering van goederen zijn, als een dienst. Dit onderscheid heeft gevolgen voor de btw die u berekent. Ook gelden speciale regels bij het leasen van auto’s.

Lease als goederenlevering
Lease is een goederenlevering als degene die leaset, van het goed gebruikmaakt alsof hij er de eigenaar van is. Deze vorm van lease heet financial lease en geldt voor de btw als een levering van goederen. U stelt het goed ter beschikking voor een bepaalde periode en ontvangt daar een vergoeding voor (leasetermijnen).

Voorwaarden
Lease geldt als een goederenlevering als degene die iets leaset:

 • Over het goed beschikt alsof hij de eigenaar is
 • Verantwoordelijk is voor kosten van gebruik, onderhoud en verzekering
 • Aan het einde van de leaseperiode een koopoptie heeft met een vooraf vastgestelde prijs die zodanig laag is, dat mag worden aangenomen dat hij het goed zal kopen
 • Op elk gewenst moment eigenaar kan worden van het goed door de resterende leasetermijnen (exclusief rente) en de optieprijs in 1 keer te betalen

Als de lease een goederenlevering is, moet u btw aan de Belastingdienst betalen op het moment dat u de overeenkomst sluit. U betaalt dan btw over het totaalbedrag van alle termijnen. Als u de overeengekomen rente afzonderlijk op de leasetermijnen in rekening brengt, dan betaalt u over die rente geen btw.

Lease als dienst
Lease is een dienst in alle gevallen waarin de lease geen goederenlevering is. Degene die leaset, wordt dan in de meeste gevallen geen eigenaar. Deze vorm van leasen lijkt op verhuur en heet operational lease. U stelt het goed ter beschikking voor een bepaalde periode en u ontvangt daar een vergoeding voor (leasetermijnen). Over iedere termijnbetaling (inclusief eventuele rente) berekent u btw.

Bij operational lease geldt: heeft degene die leaset, een optie om het goed na afloop van de leaseperiode te kopen, dan vindt er een levering plaats als hij het goed inderdaad koopt. U berekent dan btw over de vergoeding voor de levering.

Buitenland
Bij leasen van een lease-bedrijf in een ander EU-land is de lease een levering van goederen als voldaan is aan de volgende voorwaarden:

 • De lease-overeenkomst is ook in het andere EU-land een levering
 • Het leasebedrijf factureert de lease als goederenlevering met btw. Op het moment van levering wordt dan alle btw berekend. Bij het sluiten van de overeenkomst wordt de btw over alle leasetermijnen in rekening gebracht
 • Degene die het goed leaset, accepteert de factuur van het leasebedrijf

Personenauto’s leasen
Voor auto’s en motorrijwielen moet belasting worden betaald: bpm. Over deze belasting, die in de prijs van een auto is inbegrepen, wordt geen btw geheven. Een leasemaatschappij berekent daarom geen btw over het bpm-gedeelte in de leasetermijnen. De leasemaatschappij moet dan wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Het leasecontract heeft een looptijd van minimaal 1 jaar.
 • De leasemaatschappij heeft de bpm afgedragen.
 • Het kenteken van de auto staat op naam van degene die leaset.
 • De leasemaatschappij vermeldt de doorberekende bpm apart op de factuur.

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) wat er verandert vanaf 1 januari 2020

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB): wat er verandert vanaf 1 januari 2020 Vanaf 1 januari veranderen de regels rond arbeidscontracten en ontslag. Dit is geregeld in de Wet arbeidsmarkt in balans. Dit is relevant voor werkgevers en werknemers. Zo gaan werkgevers vanaf 1 januari een lagere WW-premie betalen voor werknemers met een vast contract. Payrollwerknemers krijgen een betere rechtspositie en arbeidsvoorwaarden en oproepkrachten krijgen meer zekerheid op werk en inkomen.

Ga naar de bovenkant