Financiële Administratie2022-12-23T13:59:40+01:00

JE LEVERT FACTUREN EN BONNETJES DIGITAAL AAN. WIJ DOEN DE REST!

Wij zijn er al voor jou vanaf € 79,95 per maand! Bekijk onze tarieven in deze lijst en vraag een prijsopgave op zodat wij je beter kunnen aangeven hoe wij jou precies van dienst kunnen zijn. Jouw complete boekhouding is voor dit bedrag uitbesteed en wordt door ons volledig verzorgd. Verder zijn onze diensten all-in en krijg je geen verrassingen achteraf.

FACTUREREN VAN UIT JE BOEKHOUDING, EFFICIËNTER KAN HET NIET

FACTUREREN, HOE DOE JE DIT?

Efficiënt factureren is de makkelijkste manier om de cashflow van je bedrijf te verbeteren. Daarom is goed om even bij je facturatie stil te staan, want de ontwikkelingen gaan razendsnel. Nog niet zo lang geleden factureerde iedereen op dezelfde manier. Factuur printen, in een envelop stoppen, frankeren en op de bus doen. En ontvangen facturen werden geopend, vaak even weggelegd, handmatig ingevoerd en op den duur een keer betaald. Inmiddels factureren we een stuk minder omslachtig. Meer en meer bedrijven stappen over op digitale of elektronische facturatie.

Toch worden er nog veel facturen in Word of Excel gemaakt, maar het kan natuurlijk stukken efficiënter. Bijvoorbeeld door facturen direct in jouw boekhoudprogramma te maken. Hiervoor heb je een facturatiemodule nodig. Zo weet je zeker dat alle gegevens en tarieven kloppen en is de kans op menselijke fouten minimaal. Zo zijn er nog veel meer voordelen. Openstaande facturen worden automatisch opgevolgd zodra de betaaltermijn is overschreden en met elektronische facturatie zet je de factuur direct in de administratie van je klant.

Online je verkoopfacturen opstellen en meteen versturen naar jouw klant via e-mail! Wij maken een sjabloon voor je op in je eigen huisstijl zodat je deze meteen kunt gebruiken. Zo laat je een professionele indruk achter bij je klanten!

150 in- en verkoopfacturen

7995per maand

200 in- en verkoopfacturen

8995per maand

250 in- en verkoopfacturen

9995per maand

300 in- en verkoopfacturen

10995per maand

vanaf 500 in- en verkoopfacturen

14995per maand

DE 4 BELANGRIJKSTE VOORDELEN VAN DIGITALE FACTURATIE

We stipten het al aan, digitaal factureren is veel efficiënter dan de ouderwetse factuur per post. Niemand kan tegen een volle mailbox, dus een gemailde factuur zal snel zijn weg vinden in het systeem. Nog sneller is het om jouw facturen elektronisch te versturen. Al deze vormen van facturatie zijn mogelijk met de juiste boekhoudsoftware. Je kiest per klant hoe je wilt factureren. We vertellen je graag meer over de voordelen van online factureren. Er valt op 4 punten veel winst te behalen:

 • Efficiënt en overzichtelijk online factureren
 • Facturen en herinneringen in elk formaat
 • Facturen automatisch verwerkt in de boekhouding
 • Altijd en overal inzicht in openstaande en betaalde facturen

BEN JE ALS ONDERNEMER NET GESTART? DAN HEB JE  VAST VEEL VRAGEN DIE WIJ GRAAG WILLEN BEANTWOORDEN. MAAK EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK VOOR MEER INFORMATIE.

BTW HOE ZIT DAT NU?

 • Als ondernemer krijg je te maken met de btw.

 • Je betaalt over jouw omzet btw aan de Belastingdienst.

 • Meestal bereken je deze btw door aan jouw klanten.

 • Van de inkopen en kosten die je maakt, kan je de btw aftrekken.

Btw is de belasting die je betaalt over jouw omzet. Je berekent de btw in de prijs voor je goederen of diensten. Per maand, kwartaal of jaar doe je aangifte en betaal je de btw. Btw die je zelf betaald hebt over zakelijke kosten mag je aftrekken.

Als je ondernemer bent, krijg je te maken met de btw. Je betaalt over jouw omzet btw aan de Belastingdienst. Meestal bereken je deze btw door aan jouw klanten. Van de inkopen en kosten die je maakt, kan je de btw aftrekken.

Voor wie geldt de btw?
De btw geldt voor de meeste ondernemers. Je bent ondernemer als je zelfstandig werkzaamheden uitvoert, en daar inkomsten uit krijgt.

Kleineondernemersregeling
Heb je een klein bedrijf en hoef je maar weinig btw te betalen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor belastingvermindering.

Je berekent btw aan jouw klanten. Dit kunnen particulieren zijn of andere ondernemers. Je telt de btw op bij het bedrag dat je rekent. Jouw verkoopprijs is dan inclusief btw.

Waarover bereken je btw?
Voor de meeste goederen en diensten bereken je btw door aan jouw klanten. De verkoopprijs is dan inclusief btw. Sommige goederen en diensten zijn vrijgesteld van btw.

Btw verleggen
In een aantal gevallen betaal je niet de btw, maar de ondernemer aan wie je de goederen of diensten levert. Ook het omgekeerde komt voor. Dit is de Verleggingsregeling.

Goederen en diensten
Er zijn verschillende vormen van verkoop van goederen waarover je btw berekent. Welke dat zijn lees je bij Btw berekenen over goederen.

Lever je een combinatie van goederen en diensten? Dan moet je mogelijk verschillende tarieven hanteren. Lease kan voor de btw zowel een levering van goederen als een dienst zijn.

Bijzondere omzet
Soms ontvang je wel ergens een vergoeding voor, terwijl je hiervoor geen goederen of diensten levert. Over die vergoeding reken je dan btw.

Buitenland
Lever je goederen of diensten aan buitenlandse ondernemers? Of koop je in het buitenland goederen of diensten van ondernemers? Dan gelden andere regels.

Hoe bereken je btw?
Je berekent btw over de vergoeding voor jouw goederen of diensten. Het totaalbedrag dat je aan jouw klanten in rekening brengt, is dan inclusief btw. Welk btw-tarief je toepast, hangt af van het soort goederen of diensten dat je levert.

Btw berekenen
Je berekent btw over de vergoeding die je rekent voor jouw leveringen of diensten. Vaak is deze vergoeding opgebouwd uit verschillende onderdelen: de prijs van de geleverde goederen of diensten en de bijkomende kosten. Over het totaal hiervan bereken je btw.

Welk btw-tarief?
De btw heeft verschillende tarieven. Welk btw-tarief je moet toepassen, hangt af van het soort goederen of diensten dat je levert.

Margegoederen
Als je handelt in margegoederen, kun je de btw berekenen over de winstmarge in plaats van over de verkoopprijs.

Betaling in natura
Betaalt jouw klant je niet met geld? Bijvoorbeeld omdat je iets ruilt? Dan bereken je btw over de waarde van deze transactie.

Rekenvoorbeeld btw berekenen
Je berekent btw over de vergoeding voor jouw goederen of diensten. De totaalprijs is dan inclusief btw.

Rekenmethoden
Je kunt de btw op 2 manieren berekenen:

Over de vergoeding (exclusief btw)
Je vermenigvuldigt de vergoeding (exclusief btw) met 6% of 21%. Dit btw-bedrag tel je op bij de vergoeding. De totaalprijs is dan inclusief btw.

Voorbeeld: Je koopt goederen in voor € 50 per stuk, exclusief btw. Je wilt een winstmarge van 100% (= € 50). De goederen moeten dus € 100 per stuk kosten, exclusief btw. De verkoopprijs van jouw goederen is dan € 100 + 21% btw = € 121.

Over de verkoopprijs (inclusief btw)
Je vermenigvuldigt de verkoopprijs (inclusief btw) met 21/121 of 6/106. Op die manier bereken je het btw-bedrag in de verkoopprijs.

Voorbeeld: Je koopt goederen in voor € 50 per stuk, exclusief btw. Je wilt de artikelen verkopen voor € 99,95, inclusief 21% btw. Je berekent de btw als volgt: € 99,95 x 21/121 = € 17,35. Jouw winstmarge is dan: € 99,95 – € 17,35 – € 50 = € 32,60.

Btw-tarief
De btw kent verschillende tarieven. Het algemene tarief is 21%. Voor sommige goederen en diensten geldt het verlaagde tarief van 6%. Doe je zaken met het buitenland, dan kan het tarief van 0% van toepassing zijn.

21% btw
Sinds 1 oktober 2012 is het algemene btw-tarief gewijzigd van 19% naar 21%. Voor de levering van onroerende zaken geldt een overgangsregeling en voor nieuwbouwwoningen geldt een aparte overgangsregeling.

6% btw
6% is het verlaagde btw-tarief. Het geldt onder meer voor etenswaren en sommige diensten.

0% btw
Voor een aantal goederen en diensten geldt het 0%-tarief. Je berekent dan geen btw, maar btw die je betaalt over jouw uitgaven, kan je wel aftrekken als voorbelasting. Het 0%-tarief kan gelden als je zakendoet met het buitenland. En in een aantal gevallen voor de visserij en de bevoorrading van zeeschepen.

Vrijgesteld
Een aantal goederen en diensten zijn vrijgesteld van btw. Je berekent hierover geen btw. Btw die je voor deze goederen of diensten betaalt, kan je niet aftrekken als voorbelasting.

Goederen en diensten met verschillende tarieven
Verkoop je goederen of diensten waarvoor verschillende btw-tarieven gelden? Dan hou je in jouw administratie rekening met de verschillende tarieven. De meeste afrekensystemen (bijvoorbeeld kassasystemen) splitsen de verkopen automatisch naar btw-tarief.

Voor wie geldt de btw?
Als je ondernemer bent, heb je te maken met de btw. Je betaalt over jouw omzet btw aan de Belastingdienst. Meestal bereken je deze btw door aan jouw klanten. Van de inkopen en kosten die je maakt, kan je de btw aftrekken.

Wanneer ondernemer voor de btw?
Je bent ondernemer voor de btw als je zelfstandig een bedrijf of een beroep uitoefent. Meer hierover leest je bij Ondernemer.

Commissarissen
Ook commissarissen vallen onder de regels voor het ondernemerschap.

Eigenaren van zonnepanelen
Heb je zonnepanelen? En lever je stroom aan jouw leverancier? Dan ben je ondernemer voor de btw. Voor eigenaren van zonnepanelen gelden echter aparte regels. Meer hierover leest je bij Eigenaren van zonnepanelen.

Onderneming aanmelden
Nadat je jouw onderneming bij de Kamer van Koophandel hebt aangemeld, laat de Belastingdienst je weten of je ondernemer bent voor de btw. Je krijgt dan een brief waarin staat hoe en wanneer je btw-aangifte moet doen. Deze brief dien je aan ons kantoor te overhandigen.

Je bent ondernemer vanaf het moment dat je iets doet voor jouw onderneming. Bijvoorbeeld een investering. Ook als jij je daarna pas aanmeldt, tellen deze investeringen mee en kan je de btw hierover aftrekken als voorbelasting.

Fiscaal vertegenwoordiger
Een buitenlandse ondernemer kan zelf aan zijn administratieve verplichtingen voor de Nederlandse btw voldoen. Maar dit kan ook aan ons kantoor worden overgelaten. In een aantal situaties is het zelfs verplicht. Meer hierover lees je bij Fiscaal vertegenwoordiger.

Bijzondere situaties en samenwerkingsverbanden
Voor sommige beroepsgroepen heeft de btw bijzondere regels, bijvoorbeeld voor artiesten. Maak je deel uit van een samenwerkingsverband, zoals een maatschap of vof? Dan ben je geen ondernemer voor de btw. Het samenwerkingsverband is wél ondernemer voor de btw.

Werkt jouw onderneming op financieel, organisatorisch en economisch gebied intensief samen met andere ondernemers? Dan vorm je samen mogelijk een fiscale eenheid. Wat dit betekent voor de btw lees je bij Fiscale eenheid.

Nevenwerkzaamheden
Heb je naast jouw werkzaamheden voor jouw onderneming ook nog andere werkzaamheden? Dan moet je daarover mogelijk btw betalen. Meer hierover lees je bij Nevenwerkzaamheden.

BTW BEREKENEN

 • Voor de meeste goederen en diensten bereken je btw door aan jouw klanten.

 • Jouw verkoopprijs is dan inclusief btw.

 • In sommige gevallen bereken je geen btw voor de goederen en diensten die je levert.

Waarover bereken je btw?
Voor de meeste goederen en diensten bereken je btw door aan jouw klanten. De verkoopprijs is dan inclusief btw. In sommige gevallen bereken je geen btw voor de goederen en diensten die je levert.

Btw verleggen
In een aantal gevallen betaal niet je de btw, maar de ondernemer aan wie je de goederen of diensten levert. Ook het omgekeerde komt voor. Dit is de Verleggingsregeling.

Goederen en diensten
Er zijn verschillende vormen van verkoop van goederen waarover je btw berekent. Welke dat zijn leest je bij Btw berekenen over goederen. Lever je diensten? Kijk voor meer informatie hierover bij Btw berekenen over diensten.

Lever je een combinatie van goederen en diensten? Dan moet je mogelijk verschillende tarieven hanteren. Lees meer bij Combinatie van goederen en diensten. Lease kan voor de btw zowel een levering van goederen als een dienst zijn. Lees hierover meer bij Btw berekenen over lease.

Bijzondere omzet
Soms ontvang je wel ergens een vergoeding voor, terwijl je hiervoor geen goederen of diensten levert. Over die vergoeding reken je dan btw. Bij Bijzondere omzet lees je hierover meer.

Buitenland
Lever je goederen of diensten aan buitenlandse ondernemers? Of koop je goederen of diensten van ondernemers in het buitenland ? Dan gelden andere regels. Kijk hiervoor bij Zakendoen met het buitenland.

In sommige gevallen bereken je geen btw voor de goederen en diensten die je levert. J hoeft hiervoor dan ook geen btw te betalen aan de Belastingdienst.

Vrijgesteld van btw
Je berekent geen btw als jouw goederen of diensten zijn vrijgesteld van btw.

Btw verlegd
In sommige gevallen betaalt de afnemer van goederen of diensten de btw aan ons. De btw is dan verlegd van de leverancier naar de afnemer. Meer hierover lees je bij Verleggingsregeling.

Overige situaties
Andere situaties waarover je geen btw berekent, zijn:

 • rente over bij een dienstverlener berustend bedrag
 • verkoop ‘vrij op naam’
 • Geliquideerde kosten

Informatie hierover kun je vinden bij punt 4 tot en met 6 van het Besluit van 21 december 2012, nr. BLKB 2012/1962M.

Als je btw in rekening brengt over jouw omzet, betaal je die aan ons. In een aantal gevallen betaal jij niet de btw, maar de ondernemer aan wie je diensten of goederen levert. Je ‘verlegt’ de btw dan naar deze ondernemer. Dit is de verleggingsregeling.

Hoe werkt de verleggingsregeling?
Verleg je de btw naar een andere ondernemer? Dan breng je geen btw in rekening, maar zet je op de factuur ‘btw verlegd’. Daarnaast vermeld je op de factuur het btw-nummer van de ondernemer naar wie je de btw verlegt. In jouw btw-aangifte vul je in voor welke omzet je de btw hebt verlegd. Is btw naar jou verlegd? Dan vul je de vergoeding die je betaald hebt en de naar jou verlegde btw in.

Zakendoen met het buitenland
Als je zakendoet met buitenlandse ondernemers, kan de verleggingsregeling gelden. Btw is dan naar jou verlegd of jij verlegt btw naar de buitenlandse ondernemer.

Kleineondernemersregeling
Heb je tegelijkertijd te maken met de kleineondernemersregeling en de verleggingsregeling? Dan heeft dit gevolgen voor de berekening van jouw belastingvermindering vanwege de kleineondernemersregeling.

Over de goederen die je levert, bereken je btw. Meestal is dit omdat je het verkoopt. Je telt de btw dan op bij de prijs die je rekent voor het goed. De verkoopprijs is dan inclusief btw.

Waarover btw berekenen?
Je berekent btw over het totaalbedrag dat je in rekening brengt. Het totaalbedrag is inclusief diverse kosten, zoals verzendkosten, reiskosten, telefoonkosten en verpakkingskosten (behalve statiegeld). Werk je met een kredietbeperkingstoeslag of is er sprake van doorlopende posten? Dan bereken je over die bedragen geen btw.

Welk btw-tarief?
Over de meeste goederen reken je 21% btw.

Verkoop
Als je goederen verkoopt, bereken je btw door aan jouw klanten. Deze btw betaal je vervolgens aan ons. Je berekent ook btw bij de volgende vormen van verkoop van goederen:

 • ABC-levering, consignatiegoederen, vordering door de overheid en huurkoop
 • Veilingen en commissionairs
 • Lease
 • Oplevering van een onroerende zaak
 • Transacties met zakelijke rechten op een onroerende zaak

Margegoederen
Als je handelt in margegoederen, bereken je btw over de winstmarge in plaats van over de verkoopprijs.

Als je diensten verleent, bereken je btw over de vergoeding die je daarvoor rekent. Je telt de btw dan op bij de prijs die je rekent voor de dienst. Bijvoorbeeld als schoonheidsspecialist, timmerman of makelaar.

Waarover btw berekenen?
Je berekent btw over het totaalbedrag dat je in rekening brengt. Het totaalbedrag is inclusief diverse kosten, zoals verzendkosten, reiskosten en telefoonkosten. Werk je met een kredietbeperkingstoeslag of is er sprake van doorlopende posten? Dan bereken je over die bedragen geen btw.

Welk btw-tarief?
Over de meeste diensten bereken je 21% btw.

Passieve diensten
Je kunt ook diensten verlenen zonder dat je daarbij actief optreedt. Bijvoorbeeld als je met een concurrent afspreekt dat je bepaalde goederen niet verkoopt, en je daarvoor een vergoeding ontvangt. Over die vergoeding bereken je btw.

Gratis diensten
Verleen je diensten gratis? Bijvoorbeeld aan jezelf, familie of zakelijke relaties? Dan bereken je hierover geen btw, omdat je er ook geen vergoeding voor ontvangt. Meestal moet je hierover wel btw betalen aan de Belastingdienst.

Fictieve diensten
Gebruikt je investeringsgoederen van het bedrijf ook privé? Bijvoorbeeld een computer die je ook thuis gebruikt? Dan lever je een zogenoemde fictieve dienst. Je moet dan over de uitgaven voor deze investeringsgoederen btw betalen.

Bied je een combinatie van goederen en diensten aan tegen 1 vergoeding? Dan kunnen hiervoor verschillende btw-tarieven gelden. Daarom is het belangrijk om te weten of je de combinatie van goederen en diensten mag behandelen als 1 goed of dienst. Hierbij geldt dat je diensten en leveringen van goederen niet kunstmatig mag splitsen of samenvoegen.

Wanneer combinatie van goederen en diensten?
Lever je een combinatie van goederen en/of diensten, dan is die combinatie 1 goed of dienst als:

 • De gemiddelde consument de combinatie ziet als 1 geheel
 • Je een dienst levert waarbij je ook materialen gebruikt. De materialen maken deel uit van de dienst, als zij ondergeschikt zijn aan de dienst. Bijvoorbeeld: je bent fietsenmaker en je gebruikt plakmateriaal bij het repareren van een lekke band.
 • Je goederen levert waaraan je ook diensten verricht. Jouw diensten maken deel uit van de levering van goederen, als zij ondergeschikt zijn aan de levering van goederen. Bijvoorbeeld: je verkoopt een zonnescherm en je monteert dit.

Wanneer afzonderlijke goederen en diensten?
Er is geen sprake van een combinatie van goederen en diensten als de gezamenlijk geleverde goederen en diensten hun zelfstandigheid behouden. Bijvoorbeeld: je hebt een reisbureau en je verkoopt naast de reis (belast met btw) ook een reis- en annuleringsverzekering (vrijgesteld van btw). Deze verzekeringen blijven dan vrijgesteld van btw, omdat zij geen vast onderdeel zijn van de reis. Jouw klant kan deze verzekeringen namelijk ook apart of bij een andere ondernemer afnemen.

Gevolgen btw-tarief
Als je meerdere goederen en diensten als 1 geheel aanbiedt, kan dit gevolgen hebben voor de btw die je moet betalen over jouw vergoeding:

 • Bied je een combinatie van goederen en diensten terecht aan als 1 goed of dienst? Dan bereken je hierbij het btw-tarief dat geldt voor het hoofdbestanddeel van de gecombineerde goederen of diensten.
 • Bied je meerdere goederen en diensten voor 1 prijs aan, maar moet je die als afzonderlijke goederen of diensten behandelen? Dan moet je de vergoeding splitsen als voor de afzonderlijke delen een verschillend btw-tarief geldt. Je splitst de vergoeding op basis van de gangbare prijzen die gelden voor de goederen en diensten die je voor 1 prijs hebt aangeboden. Geeft een splitsing op basis van de kosten van de goederen en diensten een beter beeld van de samenstelling? Dan mag je de splitsing daarop baseren als je dat kunt aantonen in jouw administratie.

Candy novelties
Voor ‘candy novelties’ geldt een bijzondere regeling. Vaak gaat het hierbij om snoepgoed dat verpakt is in speelgoed. Het gaat dan om een combinatie van goederen met het 6%-tarief en goederen met het 21%-tarief. Daarbij geldt het volgende:

 • Kost de candy novelty minder dan € 1,50 (verkoopprijs inclusief btw)? Dan mag je op de combinatie het tarief van 6% toepassen.
 • Kost de candy novelty € 1,50 of meer (verkoopprijs inclusief btw)? Dan moet je de vergoeding splitsen als de combinatie niet gezien kan worden als 1 goed of dienst.
 • Is er sprake van meer prestaties tegen verschillende tarieven, maar wil of kan je de vergoeding niet splitsen? Dan moet je over jouw totale vergoeding 21% btw betalen.

Lease kan voor de btw zowel een levering van goederen zijn, als een dienst. Dit onderscheid heeft gevolgen voor de btw die je berekent. Ook gelden speciale regels bij het leasen van auto’s.

Lease als goederenlevering
Lease is een goederenlevering als degene die leaset, van het goed gebruikmaakt alsof hij er de eigenaar van is. Deze vorm van lease heet financial lease en geldt voor de btw als een levering van goederen. Je stelt het goed ter beschikking voor een bepaalde periode en ontvangt daar een vergoeding voor (leasetermijnen).

Voorwaarden
Lease geldt als een goederenlevering als degene die iets leaset:

 • Over het goed beschikt alsof hij de eigenaar is
 • Verantwoordelijk is voor kosten van gebruik, onderhoud en verzekering
 • Aan het einde van de leaseperiode een koopoptie heeft met een vooraf vastgestelde prijs die zodanig laag is, dat mag worden aangenomen dat hij het goed zal kopen
 • Op elk gewenst moment eigenaar kan worden van het goed door de resterende leasetermijnen (exclusief rente) en de optieprijs in 1 keer te betalen

Als de lease een goederenlevering is, moet je btw aan de Belastingdienst betalen op het moment dat je de overeenkomst sluit. Je betaalt dan btw over het totaalbedrag van alle termijnen. Als je de overeengekomen rente afzonderlijk op de leasetermijnen in rekening brengt, dan betaal je over die rente geen btw.

Lease als dienst
Lease is een dienst in alle gevallen waarin de lease geen goederenlevering is. Degene die leaset, wordt dan in de meeste gevallen geen eigenaar. Deze vorm van leasen lijkt op verhuur en heet operational lease. Je stelt het goed ter beschikking voor een bepaalde periode en je ontvangt daar een vergoeding voor (leasetermijnen). Over iedere termijnbetaling (inclusief eventuele rente) bereken je btw.

Bij operational lease geldt: heeft degene die leaset, een optie om het goed na afloop van de leaseperiode te kopen, dan vindt er een levering plaats als hij het goed inderdaad koopt. Je berekent dan btw over de vergoeding voor de levering.

Buitenland
Bij leasen van een lease-bedrijf in een ander EU-land is de lease een levering van goederen als voldaan is aan de volgende voorwaarden:

 • De lease-overeenkomst is ook in het andere EU-land een levering
 • Het leasebedrijf factureert de lease als goederenlevering met btw. Op het moment van levering wordt dan alle btw berekend. Bij het sluiten van de overeenkomst wordt de btw over alle leasetermijnen in rekening gebracht
 • Degene die het goed leaset, accepteert de factuur van het leasebedrijf

Personenauto’s leasen
Voor auto’s en motorrijwielen moet belasting worden betaald: bpm. Over deze belasting, die in de prijs van een auto is inbegrepen, wordt geen btw geheven. Een leasemaatschappij berekent daarom geen btw over het bpm-gedeelte in de leasetermijnen. De leasemaatschappij moet dan wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Het leasecontract heeft een looptijd van minimaal 1 jaar.
 • De leasemaatschappij heeft de bpm afgedragen.
 • Het kenteken van de auto staat op naam van degene die leaset.
 • De leasemaatschappij vermeldt de doorberekende bpm apart op de factuur.

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) wat er verandert vanaf 1 januari 2020

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB): wat er verandert vanaf 1 januari 2020 Vanaf 1 januari veranderen de regels rond arbeidscontracten en ontslag. Dit is geregeld in de Wet arbeidsmarkt in balans. Dit is relevant voor werkgevers en werknemers. Zo gaan werkgevers vanaf 1 januari een lagere WW-premie betalen voor werknemers met een vast contract. Payrollwerknemers krijgen een betere rechtspositie en arbeidsvoorwaarden en oproepkrachten krijgen meer zekerheid op werk en inkomen.

Ga naar de bovenkant