Waarover bereken je btw?
Voor de meeste goederen en diensten bereken je btw door aan jouw klanten. Jouw verkoopprijs is dan inclusief btw. In sommige gevallen bereken je geen btw voor de goederen en diensten die je levert.

Btw verleggen
In een aantal gevallen betaal jij niet de btw, maar de ondernemer aan wie je de goederen of diensten levert. Ook het omgekeerde komt voor. Dit is de Verleggingsregeling.

Goederen en diensten
Er zijn verschillende vormen van verkoop van goederen waarover je btw berekent. Welke dat zijn lees je bij Btw berekenen over goederen. Lever je diensten? Kijk voor meer informatie hierover bij Btw berekenen over diensten.

Lever je een combinatie van goederen en diensten? Dan moet je mogelijk verschillende tarieven hanteren. Lees meer bij Combinatie van goederen en diensten. Lease kan voor de btw zowel een levering van goederen als een dienst zijn. Lees hierover meer bij Btw berekenen over lease.

Bijzondere omzet
Soms ontvang je wel ergens een vergoeding voor, terwijl je hiervoor geen goederen of diensten levert. Over die vergoeding reken je dan btw. Bij Bijzondere omzet lees je hierover meer.

Buitenland
Lever je goederen of diensten aan buitenlandse ondernemers? Of koop je goederen of diensten van ondernemers in het buitenland? Dan gelden andere regels. Kijk hiervoor bij Zakendoen met het buitenland.